Kun lähdin ensimmäistä kertaa ehdolle 2017, olin 19-vuotias. Pitkää kokemusta korvasin kovalla motivaatiolla. Uskoin, että maailmaa voi muuttaa ja uskon niin yhä edelleen. Kesäkuun 2021 kuntavaaleissa voit antaa tukesi sille, että saan jatkaa työtä kaupunginvaltuutettuna Hyvinkäällä.

Lähes neljä vuotta valtuustossa ovat opettaneet paljon paitsi politiikasta ja vastuusta, myös yhteistyöstä. Se on sopinut minulle hyvin, sillä rakastan keskustella ja uskon, että muita kuuntelemalla oppii itsekin paljon. Jos puhuisimme aina vain samanmielisten kanssa, emme joutuisi koskaan haastamaan omaa ajatteluamme.

Tulevaisuuden kunta rakentuu sivistyksen ja hyvinvoinnin varaan

Suuri osa terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavista päätöksistä tehdään lähellä ihmisiä – kunnissa. Inhimilliset, hyvän arjen edellytykset ovat nousseet aiempaakin suurempaan arvoon aikana, jona jokainen on joutunut muuttamaan sekä opiskelua, työntekoa että arkea.

Hyvinkään kaupunkirakenne on murroksessa: erilaiset kuntakokeilut muuttavat työllisyyden hoitoa, oppivelvollisuuden laajentaminen vaikuttaa koulutukseen ja sote-palveluiden toissavuotinen siirtymä Keusotelle haastaa hyvinvointityötä. Lisäksi näköpiirissä on myös taloudellisia haasteita. Kunnan vakavaraisuus on kestävyyden kannalta olennainen päämäärä, mutta taloutta ei voi sopeuttaa hinnalla millä hyvänsä.

Minulle hyvinvointi ja talous ovat erottamaton pari. Kuntapolitiikkassa on aina kyse aidoista, oikeista ihmisistä ja heidän arjestaan. Siksi päätöksiä ei voi tarkastella vain mekaanisina laskutoimituksina. Hyvinkään murheena on ollut jo pidempään erityisesti erikoissairaanhoidon kasvaneet kustannukset. Tämä kertoo osin myös siitä, että toisinaan on viisampaa satsata kuin kurjistaa.

Nopeiden talouden pikavoittojen hakeminen ajaa usein osaoptimoimaan: esimerkiksi ennaltaehkäisevästä työstä on tätä nykyä enää mahdotonta leikata ilman, että kustannuksia aiheutuu toisaalle – lopun viimein Keusoten budjettiin, jonka maksajana kaupunki on joka tapauksessa.

Minun tavoitteeni on rakentaa Hyvinkäästä entistä ehompaa hyvinvointi- ja sivistyskuntaa – sellaista paikkaa, jossa arki on iloinen ja hyvä aivan jokaiselle: niin lapsiperheille, opiskelijoille, duunareille, yksin asuville, yrittäjille kuin ikäihmisille.