Ehdolla Demarinuorten puheenjohtaksi

Viime aikoina olen miettinyt mennyttä, opittua ja elettyä. Jokainen askel – haparoivampikin sellainen, on ollut tärkeä. Ne ovat rakentaneet sitä, että minulla on nyt tahto tulevasta.

“Tulevaisuuden Demarinuoret on edistyksellinen suunnannäyttäjä ja kasvava järjestö, joka ottaa aktiivisesti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Teemme rohkeita avauksia ja toimimme proaktiivisesti. Olemme uskottava vaikuttaja ja edistämme teoillamme solidaarisuutta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Huomioimme kaikessa vaikuttamistyössä myös tulevat sukupolvet.”

Näin kirjoitin kaksi vuotta sitten ja tarkoitin joka sanaa. Silloin vahva palo vaikuttamiseen innoitti hakemaan Demarinuorten varapuheenjohtajaksi. Halusin ottaa uusia askelia eteenpäin järjestössä, josta oli tullut minulle rakas ja tärkeä. Samalla tahdoin, että nuorisoliitto kehittyy ja sen askeleet suuntaavat kohti tulevaisuutta.

Minulla oli ajatuksia ja tavoitteita, joiden eteen halusin työskennellä. Jäsenistö antoi vahvan tuen vaaleissa ja olen siitä edelleen kiitollinen. Turun liittokokouksesta lähtien olen saanut työskennellä muuttaakseni Demarinuoria ja sitä kautta koko yhteiskuntaa. Parempaa nuorisoliittoa ja maailmaa on rakennettu yhdessä fiksujen ja intohimoisten vaikuttajien kanssa niin järjestötyöryhmässä, liittohallituksessa kuin monissa muissakin tilanteissa.

Omiin askeliini on tullut vuosien varrella varmuutta ja määrätietoisuutta. Niihin on tarttunut kokemusta, tietoa, taitoa ja näkemystä. Välillä olen epäonnistunut, mutta heikommista hetkistä on jatkettu eteenpäin viisaampana ja vahvempana.  Juuri nyt minä tiedän, että sydän näyttää suuntaa ja kun niin tapahtuu, on mentävä eteenpäin. Siksi olen ehdolla Demarinuorten puheenjohtajaksi toukokuun liittokokouksessa. 

Haluan jatkaa työtä sen eteen, että Demarinuorten ääni kuuluu yhä vahvemmin ja uskottavammin yhteiskunnallisessa keskustelussa. Sen eteen, että Demarinuoret on houkutteleva ja kiinnostava vaikuttamisen kanava yhä useammalle tulevaisuuteen uskovalle nuorelle.

Puheenjohtaja antaa nuorisoliitolle kasvot ja tässä ajassa se on suuri vastuu. Juuri nyt puheenjohtajalta vaaditaan erityisen paljon kykyä olla aidosti läsnä sekä vilpitöntä halua toimia jatkuvassa vuorovaikutuksessa jäsenistön ja eri yhteiskunnallisten tahojen kanssa. 

Viime vuosina niin Demarinuorissa, puolueen toiminnassa kuin kaupunginvaltuustossakin, olen nähnyt mitä porukan luotsaaminen kohti yhteistä päämäärää todella on. Minulla on näkemys siitä, millainen tulevaisuuden nuorisoliitto voi olla ja miten järjestöä kehitetään. Tunnen politiikkaa, osaan vaikuttaa ja uskallan katsoa pitkälle. En pelkää tarttua haasteisiin tai puolustaa oikeaksi kokemiani asioita kohdatessani vastatuulta. Ymmärrän kuitenkin kompromissien ja yhteistyön arvon, sillä tiedän, ettei mitään suurta saa aikaan yksin. 

Toivon lämpimästi, että myös te, joita en ole saanut vielä oman matkani aikana tavata, opitte tuntemaan minut kuluvan kevään aikana. Vetäise hihasta, pyydä kylään, kerro ajatuksistasi tai tule mukaan kampanjaan. Matka on yhteinen.

Esittelen kevään mittaan askeleet, joiden mukaan tulevaisuuden Demarinuoria rakennetaan. Niitä askelia olen valmis seuraamaan myös Demarinuorten puheenjohtajana ja niiden ottamiseksi olen valmis antamaan kaikkeni. 

Tule mukaan!

Scroll to Top