Olen Pinja Perholehto, 24-vuotias Hyvinkään kaupunginvaltuuston ja Demarinuorten puheenjohtaja. Teen politiikkaa aina täydellä sydämellä – muistaen, että kyse on aina aidoista oikeista ihmisistä ja hyvästä arjesta.

Olen kuluneiden vuosien aikana toiminut lukuisissa eri järjestöissä. Niissä karttunut kokemus on antanut eväitä myös politiikkaan ja vaikuttamistyöhön laajemminkin. Erityisen tärkeitä teemoja minulle ovat hyvinvointi, sivistys ja ympäristö. Vaikka tunnistan poliittisen toiminnan olevan kompromissien taidetta, pidän arvoja vankkana kivijalkana, joista en tingi. Haluan muuttaa maailmaa tavoin, joita solidaarisuus, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys ohjaavat.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani tarjoilija, sittemmin valmistunut tradenomiksi HSO:ksi ja nyt opiskelen hallintotieteitä. Nuoresta iästäni huolimatta elämän varrelle on mahtunut töitä niin ravintola-alalla, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:ssa kuin palkansaajien keskusjärjestössäkin. Tällä hetkellä toimin Demarinuorten puheenjohtajana.

Uskon, että sosialidemokratia on muutosvoima, jonka avulla maailmasta tehdään parempi paikka ihan jokaiselle. On meidän vastuumme ja velvollisuutemme luoda sellainen visio tulevaisuudesta, joka antaa toivoa, mutta on rehellinen ja faktoihin perustuva. Tätä työtä haluan jatkaa myös tulevina vuosina.


Polku vaikuttajaksi

Olen ollut pienestä pitäen hyvin tarmokas ja määrätietoinen. Halunnut kokeilla rohkeasti uutta ja unelmoida ennakkoluulottomasti. Vaikka ihmisenä olen kasvanut vuosien varrella paljon, eivät nämä ominaisuudet ole kadonneet mihinkään. Innostun edelleen toiveista ja paremmista maailmankuvista, ollen samalla valmis myös toimimaan niiden eteen.

Opiskellessani tarjoiljaksi innostuin uudelleen opiskelijakuntatoiminnasta ja löysin sittemmin itseni ammattiin opiskelevien valtakunnallisen opiskelijajärjestön varapuheenjohtajan paikalta. Tällöin pääsin viemään amisten ääntä eteenpäin ja ottamaan ensimmäisiä askelia edunvalvonnan saralla.

Aktiivisuus järjestömaailmassa ajoi eteenpäin. Halusin päästä muuttamaan maailmaa laajemmin, saada nuorten äänen kuuluviin ja uudistaa politiikan tapoja. Liityin sekä Demarinuoriin että puolueeseen ja olen tämän myötä päässyt toimimaan liikkeen sisällä monenlaisissa tehtävissä – nykyisin myös Demarinuorten puheenjohtajana.

Asetuin ehdolle kevään 2017 kuntavaaleissa ja nousin Hyvinkään kaupunginvaltuuston kuopukseksi nuorten yhteisellä vaalityöllä. Samalla aukesi uusi väylä vaikuttaa ja kehittää kotikaupunkia sen asukkaille.

Keskeiset luottamustoimet

Puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Kaupunginvaltuuston jäsen

Ympäristölautakunnan jäsen

1. varapuheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Piirihallituksen jäsen, Uudenmaan Sosialidemokraatit

Puheenjohtaja, Uudenmaan Demarinuoret ry

2. varapuheenjohtaja, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Elokuu 2020 — nykyhetki

Elokuu 2021 – nykyhetki

2017 — nykyhetki

2017 — 2021

Kesäkuu 2018 — Elokuu 2020

Tammikuu 2018 — Joulukuu 2020

2018

Maaliskuu 2016 — Tammikuu 2018