Olen 26-vuotias Hyvinkään kaupunginvaltuuston ja Demarinuorten puheenjohtaja sekä eduskuntavaaliehdokas nro 259 Uudenmaan vaalipiiristä. Teen politiikkaa, jossa on kyse ihmisistä ja heille hyvästä arjesta.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani tarjoilija, sittemmin valmistunut tradenomiksi (HSO) ja nyt opiskelen avoimessa yliopistossa hallintotieteitä. Töitäkin on tullut tehtyä. Työskentelin yläasteikäisenä hotellin siivoojana, sittemmin vuosia tarjoilijana niin baaritiskillä kuin ravintolassa. Näiden töiden parissa keikkailen ehtiessäni yhä edelleen.

Ravintola-alan lisäksi olen kartuttanut työkokemusta Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:ssa sekä palkansaajien keskusjärjestössä SAK:ssa. Nämä molemmat työpaikat, ovat olleet uran ja elämän kannalta myös tärkeitä. Eivät vähiten siksi, että oikeus hyvään ja turvalliseen työhön, laadukas koulutus ja riittävä toimeentulo, ovat myös politiikassa keskeisiä teemoja.  

Pyrin muuttamaan maailmaa tavoilla, joita solidaarisuus, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys arvoina ohjaavat. Arvot ovatkin minulle kivijalka, josta en tingi. SDP:n jäsen olen siksi, että uskon sosialidemokratian olevan se muutosvoima, jonka avulla maailmasta tehdään parempi paikka ihan jokaiselle. On meidän vastuumme ja velvollisuutemme luoda sellainen visio tulevaisuudesta, joka antaa toivoa, mutta on rehellinen ja faktoihin perustuva. Tätä työtä teen nykyisin Demarinuorten täysipäiväisenä puheenjohtajana, ja haluan jatkaa myös tulevaisuudessa.

Haluatko tilata uutiskirjeeni tai lähteä tukemaan eduskuntavaalikampanjaani? Se tapahtuu helposti täältä.


Polku vaikuttajaksi

Olen ollut pienestä pitäen hyvin tarmokas ja määrätietoinen. Halunnut kokeilla rohkeasti uutta ja unelmoida ennakkoluulottomasti. Vaikka ihmisenä olen kasvanut vuosien varrella paljon, eivät nämä ominaisuudet ole kadonneet mihinkään. Innostun edelleen toiveista ja paremmasta maailmasta, ollen samalla valmis myös toimimaan niiden eteen.

Lähdin tarjoilijaopintojeni aikana mukaan opiskelijakunnan toimintaan ja tutoriksi. Sittemmin löysin itseni ammattiin opiskelevien valtakunnallisen opiskelijajärjestön varapuheenjohtajan paikalta. Tällöin pääsin viemään amisten ääntä eteenpäin ja ottamaan ensimmäisiä askeliani edunvalvonnan saralla.

Nälkä ja innostus kasvoivat tehdessä: entä jos voisin työskennellä muidenkin kuin nuorten asioiden puolesta? En ole tämän jälkeen katunut koskaan sitä, että lähdin mukaan sekä Demarinuoriin että SDP:hen.

Olen saanut sittemmin kasvaa ja vaikuttaa liikkeen sisällä monenlaisissa tehtävissä aina puolueosastosta piirijärjestön hallitukseen ja nuorisoliiton jäsenestä sen puheenjohtajaksi.

Kevään 2017 kuntavaaleissa nousin Hyvinkään kaupunginvaltuuston kuopukseksi. Samalla aukesi uusi väylä vaikuttaa ja kehittää kotikaupunkia sen asukkaille. Nykyisin toimin kaupunginvaltuutettuna jo toista kautta, syksystä 2021 lähtien valtuuston puheenjohtajana.

Keskeiset luottamustoimet

Puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Aluevaltuutettu, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Ympäristölautakunnan jäsen

1. varapuheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Piirihallituksen jäsen, Uudenmaan Sosialidemokraatit

2. varapuheenjohtaja, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Elokuu 2020 — nykyhetki

Elokuu 2021 — nykyhetki

Maaliskuu 2022 — nykyhetki

2017 — 2021

Kesäkuu 2018 — Elokuu 2020

Tammikuu 2018 — Joulukuu 2020

Maaliskuu 2016 — Tammikuu 2018