Pinja

Olen 27-vuotias tasa-arvovetoinen kansanedustaja Hyvinkäältä, jonka sydän sykkii kestävälle kehitykselle, reilulle työelämälle, oikeudenmukaisuudelle ja kansainvälisyydelle. Teen politiikkaa, jossa on kyse ihmisistä ja heille hyvästä arjesta.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani tarjoilija, sittemmin valmistunut tradenomiksi (HSO) ja nyt opiskelen avoimessa yliopistossa hallintotieteitä. Töitäkin on tullut tehtyä: yläasteikäisenä hotellin siivoojana, sittemmin tarjoilijana sekä myöhemmin Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry:ssa ja palkansaajien keskusjärjestö SAK:ssa. Kaikki nämä kokemukset ovat olleet uran ja elämäni kannalta tärkeitä. Eivät vähiten siksi, että oikeus hyvään ja turvalliseen työhön, laadukas koulutus ja riittävä toimeentulo, ovat myös politiikassa minulle tärkeitä teemoja.

Pyrin muuttamaan maailmaa tavoilla, joita solidaarisuus, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys arvoina ohjaavat. Arvot ovatkin minulle kivijalka, josta en tingi. SDP:n jäsen olen siksi, että uskon sosialidemokratian olevan se muutosvoima, jonka avulla maailmasta tehdään parempi paikka ihan jokaiselle. On meidän vastuumme ja velvollisuutemme luoda sellainen visio tulevaisuudesta, joka antaa toivoa, mutta on rehellinen ja faktoihin perustuva.


Polku vaikuttajaksi

Olen ollut pienestä pitäen hyvin tarmokas ja määrätietoinen. Halunnut kokeilla rohkeasti uutta ja unelmoida ennakkoluulottomasti. Vaikka ihmisenä olen kasvanut vuosien varrella paljon, eivät nämä ominaisuudet ole kadonneet mihinkään. Innostun edelleen toiveista ja paremmasta maailmasta, ollen samalla valmis myös toimimaan niiden eteen.

Lähdin tarjoilijaopintojeni aikana mukaan opiskelijakunnan toimintaan ja tutoriksi. Sittemmin löysin itseni ammattiin opiskelevien valtakunnallisen opiskelijajärjestön varapuheenjohtajan paikalta. Tällöin pääsin viemään amisten ääntä eteenpäin ja ottamaan ensimmäisiä askeliani edunvalvonnan saralla.

Nälkä ja innostus kasvoivat tehdessä: entä jos voisin työskennellä muidenkin kuin nuorten asioiden puolesta? En ole tämän jälkeen katunut koskaan sitä, että lähdin mukaan sekä Demarinuoriin että SDP:hen.

Olen saanut sittemmin kasvaa ja vaikuttaa liikkeen sisällä monenlaisissa tehtävissä aina puolueosastosta piirijärjestön hallitukseen ja nuorisoliiton jäsenestä sen puheenjohtajaksi.

Kevään 2017 kuntavaaleissa nousin Hyvinkään kaupunginvaltuuston kuopukseksi. Samalla aukesi uusi väylä vaikuttaa ja kehittää kotikaupunkia sen asukkaille. Olen sittemmin saanut luottamuksen toimia sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajana että ensimmäisen kauden kansanedustajana SDP:n eduskuntaryhmässä.

Keskeiset luottamustoimet

Kansanedustaja, SDP

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Aluevaltuutettu, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

1. varapuheenjohtaja, Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Piirihallituksen jäsen, Uudenmaan Sosialidemokraatit

2. varapuheenjohtaja, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

Huhtikuu 2023 alkaen

Elokuu 2021 — nykyhetki

Maaliskuu 2022 — nykyhetki

Elokuu 2020 — kevät 2023

Kesäkuu 2018 — Elokuu 2020

Tammikuu 2018 — Joulukuu 2020

Maaliskuu 2016 — Tammikuu 2018

Scroll to Top